Radu Cozărescu – ,,Lumina Lunii”

Viata fara lumina soarelui, sigur ca nu poate rezista, dar existenta noastra cum ar fi, daca lumina lunii din armoniile beethoveniene ale sonatei lunii ar fi departe de noi…?
Oricat de mari ar fi incercarile si intunericul din viata noastra, sub lumina lunii speranta capata contur si viata e mai frumoasa. O straveche credinta populara aminteste indragostitilor sa-si puna o dorinta-n gand atunci cand vad Crai Nou pe cer, caci ea se va implini ca si luna plina. Ciprian Porumbescu stia asta cand era cu Berta si multe piedici ii desparteau. Melodiile sale din Opereta Crai Nou au dat speranta multor iubiti, ca si celor ce visau la România Dodoloata. Versurile eminesciene ca si muzica mai sus amintita, ar putea lumina sufletul si-nobilita inima iubitorilor de frumos de acum si pana-n veac.
Omul daca-si scruteaza intunericul subconstientului, descopera lumina iubirii solare, reflectata chiar de astrul noptii, caci unde-i Iubire acolo-i Dumnezeu !
In minunata priceasna in care cantam Maicii Domnului ca ,,Maica a Soarelui-Aurora vestitoare ca Isus curand apare” ne pregatim la rasarit ca pentru o noua zi si ca spre o noua viata de Craciun, era noastra crestina.
Daca a dormi inseamna a muri putin – ,,dormir c’est un peu mourir”- inseamna si ca am putea trece spre viata vesnica promisa de Mantuitor, adormind in pace, pasind cu incredere sub lumina lunii… Am putea astfel descoperi in arborele genealogic al celor raposati din familia noastra, momentele divine cand iubirea inaintasilor a devenit izvor de viata pt.cei ce au urmat,iar noi am putea sa oferim urmasilor nostri acest tezaur mostenire,al increderii in Iubire.
Indemnul si propunerea mea, intentia particulara este ca urmasii nostri Ioana, Maria si Stefan, sa ia aminte la iubirea pilduitoare a parintilor Mihaelei, Emil si Maria Barlea, ca si la Epifanie si Julieta Cozarescu, parintii mei, spre a transmite nepotilor si stranepotilor ,,Lumina lunii”.
In ce ne priveste,impreuna cu iubita mea sotie Mihaela, ne-am bucurat de cele mai frumoase clipe sub lumina lunii,la malul Siretului, ori reflectata pe undele lacului din parcul romascan, sau dupa zile de balci, in seri tarzii de vara,prin lunca Moldovei, strajuita de turlele maiestuoase ale Episcopiei.
Ce reflexe de viata frumoasa ar putea descoperi urmasi ai celor de pe Troita Recunostintei, cand vor cauta in arbore genealogic al familiei,momente personale semnificative ale trecerii de la CRAI NOU la LUNA PLINA…

24 .I. 2015. – Prof. dir. Radu Cozărescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s